13 de set. 2017

CICLE GASPAR BENNAZAR: S'ARQUITECTE DE PALMA

Disseny cartell: Alejandro Illán Fernández.
ARCA ha programat un cicle en homenatge a l'arquitecte Gaspar Bennazar Moner (1869-1933) com a complement de l'exposició Bennazar Palma, la qual romandrà oberta fins al 10 de desembre a la nostra seu:

Dimarts 26 de setembre a les 20'00h.
- Conferència: La ciutat de Bennazar. La petjada de l'arquitecte a Palma, a càrrec de la historiadora de l'art Pilar Rubí.

Gaspar Bennazar va tenir una prolífica carrera professional coincidint amb l'entrada del segle XX. Ens deixà obres tan significatives en el conjunt de la ciutat com el Pont del Tren, el cinema Born, els magatzems L'Àguila, l'Escorxador o la Plaça de Toros, entre molts altres exemples. Ens acostarem a alguns d'ells per conèixer la trajectòria de l'arquitecte, les seves influències i sobretot, l'empremta que deixà i que encara perdura a Palma.

Dijous 28 de setembre a les 20'00h.

- Taula rodona: El llegat de Gaspar Bennazar des d'una perspectiva actual.

Participen els arquitectes Carlos García-Delgado, Pere Nicolau i Pere Rabassa.
Dissabte 30 de setembre a les 10'30h.

- Visita: Una passejada per l'arquitectura de Bennazar, a càrrec de la historiadora de l'art Pilar Rubí.

Sigui quin sigui el nostre itinerari per la ciutat ens toparem amb els edificis i les intervencions urbanístiques de Gaspar Bennazar. Ens fixarem en algunes de les seves construccions, que transiten per estils diversos, recollint l'esperit de principis de segle, tant en els encàrrecs municipals com en els de caràcter privat. El nostre serà un recorregut pel centre de Palma. 


Les activitats es duran a terme a la seu d'ARCA, carrer de Can Oliva, 10 baixos (Palma).


Informació i reserves a: arcainforma@arcapatrimoni.net


Organitza: 









Patrocina: