16 de maig 2015

ARCA organitza: "Patrimoni i gastronomia a l'Eixample de Palma".

Marian Ibars a la plaça d'Espanya dirigint-se
a les persones assistents a la visita.
ARCA organitzà el passat dissabte una activitat cultural titulada: “Patrimoni i gastronomia a l'Eixample de Palma”.

El passat dissabte 16 de maig ARCA i Diana Ferreira oferiren un itinerari per l'Eixample de Palma, per conéixer una mica més el patrimoni històric que presenta. La visita es completà amb una degustació gastronòmica de plats tradicionals de la cuina mallorquina, que va tenir lloc al centre cultural de s'Escorxador.

El patrimoni i la gastronomia són dos exemples de la tradició cultural de Mallorca i que ARCA mitjançant els recorreguts culturals vol impulsar, per donar a conéixer als ciutadans i ciutadanes de Mallorca.

L’itinerari històric fou dirigit per la historiadora de l'art Marian Ibars i comptà amb els següents punts de visita:
El Coliseu Balear, obra de Gaspar Bennazar.

- Plaça d'Espanya.
- Estació del Ferrocarril de Sóller.
- Parc de les Estacions.
- Pont des Tren.
- Antiga casa del Poble.
- Antic Hostal Arxiduc.
- Plaça del cardenal Reig (Obelisc).
- Plaça del Dr. Fleming.
- Plaça de Toros.
- S'Escorxador.

La degustació gastronòmica fou a càrrec de la cuinera Diana Ferreira:

La idea d'aquesta activitat era divulgar el receptari de les Illes Baleares, recuperar receptes, i en congruència amb el recorregut organitzat per ARCA. El receptari dels plats escollits per a aquest projecte fou el següent:

Diana Ferreira al centre cultural de s'Escorxador.
Recepció

- Paló amb sifó

Font: “Tapes y Broquetes” de Javier Soriano.

Aperitiu

- "Alboronia": Cassola d'auberginies i pomes.

Recepta publicada en 1927 en un petit fulletó per distints cuiners de les cases principals de Mallorca.

Font: “Nuestra cocina” de Lluís Ripoll.

Entrant

- Cloïsses a la crema.

Recepta publicada en 1927 en un petit fulletó per distints cuiners de les cases principals de Mallorca.
"Alboronia": Cassola d'auberginies i pomes

Font: “Nuestra cocina” de Lluís Ripoll.

Principal

- Cervells arrebossats.

Font: Divilgació popular.

Postres

- Dolça de tomàtiga.

Recepta publicada en 1927 en un petit fulletó per distints cuiners de les cases principals de Mallorca.

Font: “Nuestra cocina” de Lluís Ripoll.