4 de juny 2014

CONSTITUÏDA LA “COMISSIÓ JOSEP LLIMONA - SÓLLER” PER AL RETORN DE LA PART QUE FALTA DEL CONJUNT ESCULTÒRIC “EL SANT SEPULCRE”

Membres de la "Comissió Josep Llimona-Sóller"
Col∙lectiu Albaïna – Grup de Recerca i Estudis de Sóller – ARCA i artistes individuals com Lluís Castaldo, José María Sicilia i Pep Bauçà ajunten esforços per defensar el patrimoni artístic de Sóller.

Davant dels fets que han envoltat la sortida no autoritzada de l'escultura de Josep Llimona del Cementeri de Sóller ja fa més d'un any, de la constatació de que s'estava fent una còpia de la mateixa i del posicionament de l'Ajuntament de Sóller a favor de col∙locar la còpia al lloc de l'original, s'han estat fent una sèrie d'accions i gestions, fins ara de forma individual per part de diferents col∙lectius i persones individuals. Ara, però, hem decidit unir esforços i treballar totes plegats per la protecció del patrimoni de Sóller i, en concret, per seguir lluitant pel retorn immediat del conjunt escultòric de Josep Llimona al lloc que li correspon i pel que l'artista la va concebre: davora la sepultura 249 del Cementeri de Sóller.
El conjunt escultòric funerari anomenat “El Sant Sepulcre” va ésser fet per encàrrec de la família Morell per estar situada a la vora de la sepultura 249 i en el Cementiri de Sóller tal com expliquen els historiadors. El monument és obra de l'escultor Josep Llimona, considerat pel experts en història de l’art un dels renovadors més destacats de l’escultura del moment, i sense cap dubte l’escultor modernista per antonomassia al nostre país.
El que reivindicam és que el conjunt escultòric (ara separat i mutilat perquè s'ha separat una part de l'escultura de l'altra) torni al Cementeri de Sóller i es conservi adequadament.
La Comissió insular de Patrimoni Històric (del Consell de Mallorca) també ha mostrat total passivitat davant els fets sense preocupar-se per informar-se del cas ni obrir cap expedient.
Ara feim pública la constitució de la Comissió Josep Llimona – Sóller, formada per les següents entitats i particulars: ARCA, GRES, Lluís Castaldo, Blanca Castaldo, José María Sicilia, Pep Bauçà i Col∙lectiu Albaïna.
La Comissió Llimona-Sóller té previst realitzar tot un seguit d'accions fins aconseguir el retorn del conjunt escultòric ( i evitar la desaparició d'aquest bé catalogat del municipi que, recordem, forma part del patrimoni municipal i de tots els sollerics i solleriques i és una peça important del Patrimoni artístic de Mallorca i del nostre país.

Més informació sobre l'Enterrament de Crist" de Josep Llimona del Cementiri de Sóller: http://cementiridesoller.wordpress.com/