28 d’oct. 2013

ARCA participa al programa "Viu la Cultura"

ARCA participa en aquesta edició al programa "Viu la Cultura" organitzat per la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears.

Viu la Cultura és un programa didàctico-cultura adreçat als centres educatius. ARCA participarà durant aquest curs amb títol de "Viu el Patrimoni".

ARCA ha organitzat dues propostes d'itineraris adreçades a alumnes de 4rt d'ESO i Batxillerat:

PALMA GÒTICA I MODERNISTA
Us proposam un itinerari per les arrels arquitectòniques de Palma, durant el qual descobrirem els edificis més antics que formen part de la ciutat. La Llotja, la Seu i la parròquia de Santa Eulàlia són alguns d’aquests exemples.

Seguidament, viatjarem en el temps i mostrarem un estil arquitectònic que va revolucionar el període d’entre finals del segle XIX i els inicis del segle XX: el Modernisme. Exemples com Can Fortesa-Rei, l’Àguila, el Gran Hotel o Can Casasayas ens il·lustren aquest període històric i artístic i ens permeten gaudir d’autèntiques joies patrimonials.


Els alumnes podran veure i conèixer la diferència entre aquests dos estils artístics, i al mateix temps avaluar l’evolució històrica i urbanística de la ciutat de Palma.


RUTA DEL DESEMBARCAMENT DE JAUME I
Us proposam una ruta que pretén seguir les passes inicials que va recórrer el rei Jaume I quan va arribar a Mallorca al setembre de 1229. El desembarcament a Santa Ponça, les primeres disputes amb la població resident a l’illa, els primers assentaments i les fites històriques i culturals marquen un apassionant recorregut.

Fites com la Creu del Desembarcament de Santa Ponça, el puig de sa Morisca, la capella de la Pedra Sagrada, la creu dels Montcada o el castell de Bendinat ens personalitzen un recorregut en el qual es tasta i s’assaboreix en el present una part important de la nostra història. Els alumnes podran conèixer com varen ser els inicis del que és avui la nostra cultura i podran avaluar el paisatge de la zona de Calvià i els canvis que ha sofert al llarg dels segles.