21 d’ag. 2013

La llei Turística atempta contra el Patrimoni històric

Permet incrementar un 20% l’edificabilitat no tan sols a les zones madures
Al Centre Històric de Palma també s’estan sol·licitant permisos que desvirtuarien tot el paisatge històric
ARCA ha demanat al Consell de Mallorca que es pronuncïi evitant aquest desgavell
ARCA ha dirigit escrits a la Conselleria de Turisme i als responsables de Patrimoni del Consell de Mallorca per evitar un desgavell com el que es podria produir amb la Llei de Turisme recentment aprovada.
El Conjunt Patrimonial del Centre Històric de Palma i també dels Centres Històrics dels pobles estan en perill, ja que la llei autoritza a qualsevol edifici que es transformi en hotel de cinc estrelles, incrementant la seva edificabilitat en un 20%.
Aquest fet aberrant tan sols necessitaria el permís de les Comissions de Centre Històric o la Ponència Tècnica de Patrimoni del Consell de Mallorca en el cas de que l’edifici estigués catalogat amb una fitxa específica.
En el cas de protecció com a Conjunt Històric, com és el cas del centre històric de Palma, no s’especifica.
ARCA creu que és una norma aberrant i demana una interpretació amb totes les restriccions possibles fins que no es retiri aquest apartat.
A més es dóna la circumstància que els centres històrics dels nostres pobles corren perill de desvirtuació, especialment els que encara no gaudeixen de cap protecció com a conjunt
El Patrimoni és el principal actiu turístic. Posar-ho en perill amb normes com aquesta és tirar pedres a sobre la pròpia teulada.

S’ha de tornar enrere de manera immediata