23 d’oct. 2012

ARCA demanarà que no s’augmentin les altures edificables a la Base Militar de Pollença

És la única manera de conservar una imatge del que era el port Pollença de mitjans del S.XX


El port de Pollença ha sofert una transformació urbanística i estètica en els darrers 30 anys que no ha tengut en compte el valor paisatgístic i històric del conjunt.

Com tantes vegades passa, el fet que un fragment del Port sigui zona militar, sense cap pressió especulativa, ha conservat l’estètica dels edificis.

És ara el moment d’actuar. Davant l'eliminació de la prohibició militar d’aixecar altures per seguretat dels vols, és el moment que l'ordenació urbanística respecti allò que ha respectat les circumstàncies.

El PGOU de Pollença està en procés de revisió per adaptar-se al Pla Territorial de Mallorca (PTM) i ARCA presentarà propostes encaminades a la conservació real del Patrimoni de Pollença i del Port.

Lamentable substitució dels immobles originals del Port, que li atorguen personalitat.

Urgent elaboració d’un catàleg amb criteris amplis

ARCA anirà fent públiques les seves propostes però el Port en el seu conjunt és una prioritat. Els immobles originals estan essent enderrocats un a un per mor de que l’edificabilitat permesa ara és superior a la dels edificis originals. El xalet de la foto adjunta va caure abans de l’estiu. Una llàstima perque l’encant del Port s’està esvaïnt. Can Franc està en perill malgrat les promeses dels responsables polítics.

L’elaboració d’un Catàleg de béns Patrimonials del port de Pollença amb criteris amplis és urgent