23 de maig 2012

Celebrat concert de música clàssica a favor d'ARCA. Quintet de vent Lluis Vives




Dimarts 22 de maig a partir de les 20h, un centenar de persones gaudírem d’un concert meravellós a càrrec del Quintet de Vent Lluís Vives.
Aquesta agrupació musical va regalar a ARCA un concert per tal que l’entitat pogués recaptar fons econòmics per continuar amb la nostra tasca de difusió i defensa del Patrimoni.
Podeu imaginar que la crisi no ens és aliena i més que mai el compromís individual és avui important amb les causes socials. És vital per ARCA fer noves persones associades i disposar d’un fons econòmic estable i amb iniciatives com aquesta eixamplar la nostra xarxa de simpatitzants.
L’origen del quintet el trobem a l’any 2009 dins del nucli de l’Orquestra Simfònica de Ses Illes Balears “Ciutat de Palma”.
El Quintet Lluís Vives segueix els ideals d’aquest pensador valencià: respecte per les cultures, amor a l’art i una pedagogia que faci la cultura més assequible a la gent.
Està format per Maite Abargues (Flauta), Silvia Insa (Clarinet), José Francisco Fortea (Trompa), José Tatay (Fagot) i Carlos Fortea (Oboe)
Recentment el grup ha resultat finalista al 6è Concurs Internacional de quintets de vent “Henri Tomasi” de Marsella (França), única competició en el món dedicada exclusivament a aquest tipus de d’agrupació musical.
Aquest reconeixement converteix al Quintet Lluís Vives en una de les principals i més prestigioses formacions de vent espanyoles.

Les obres interpretades:
Sereneta en Mi mayor. KV 375 de Wolfang Amadeus Mozart
Quintet Opus. 43 de Carl Nielsen.

Ahir varem poder gaudir de la combinació de dos elements patrimonials: la música clàssica i l’edifici que ens va acollir, l’església dels Sagrats Cors, amb una acústica excel·lent.  

L’orquestra simfònica està passant per moments difícils i malgrat tot alguns dels seus membres ens varen demostrar  la seva generositat i altruisme.
Agraïm de tot cor la seva presència desinteressada  i l’ajuda i reconeixement que suposa per ARCA.