17 de maig 2011

728 SIGNATURES A FAVOR DEL NO TANCAMENT DE MOLÍ DES CASTELLET (CALVIÀ)

ARCA i la Comissió pro-molí des Castellet han presentat a l’Ajuntament de Calvia 728 SIGNATURES, de diferents persones que demanen al conssitori calvianer “que no és tanqui l’accés al molí des Castellet, com a espai simbòlic i que es garanteixí el dret de pas públic per un vial que considerem de carácter històric.També demanen, que aquest camí sigui incorporat al Catàleg de Béns a Protegir de l’Ajuntament de Calvià, com patrimoni històric i simbòlic del poble de Calvià”.`

Després d’haver presentat varis escrits a l’Ajuntament de Calvià, demanant el no tancament del camí que accedeix al puig des Castellet (Calvià), i on no hi hagut resposta, hem decidit tornar a adreçar un altre escrit al consistori, perquè l’Ajuntament de Calvià es posicioni i faci complir la llei.

Cal recordar que el passat 12 de desembre més de 200 persones feren una marxa reivindicativa fins al molí des Castellet, on demanaren un dret de pas públic i la retirada de la barrera, que no comptava amb cap permís municipal.

Posteriorment, dia 3 de març de 2011 ARCA i la Comissió pro-molí des Castellet presentaren al Consell de Mallorca un escrit on demanaven la declaració com a BIC del molí des Castellet. Encara estem esperant una resposta i un posicionament del Consell de Mallorca davant aquest fet.

Si es tanca aquest camí, els calvianers i calvianeres perdràn una de les seves rutes més vinculades al sentiment d’aquest poble. Totes les generacions d’aquest poble de padrins a néts, han realitzat de forma successiva aquest itinerari, per comtemplar la seva població des de les altures. Hi ha evidències documentals, des de mitjans del segle XIX, on ens parlen de les excursions que es fein al cim d’aquest turó, símbol del poble de Calvià i que ha continuat patent durant els darrers 100 anys i prova d’aquest fet ho tenim en la memòria del poble de Calvià que reclama un ús pacífic, continuat i immemorial d’aquest camí d’accés al puig des Castellet.

Des de la nostra entitat, creim que hi ha fòrmules per arribar a un acord, sempre respectant el dret a la propietat privada, però deixant un ús de pas públic. Possem com exemple el camí de na Morruda, que comunica l’antic camí de Puigpunyent amb Calvià.

ARCA i la Comissió pro-molí des Castellet, recolzats per un ampli suport popular han demanat a l’Ajuntament de Calvià:

1. Que el camí d’accés al puig des Castellet no sigui tancat al públic i que aquest presenti un ús pacífic, continuat i immemorial per als ciutadans de Calvià, degut al seu arrelament històric, simbòlic i referencial.

2. Que el camí d’accés al puig des Castellet sigui inclòs al Catàleg de Béns a Protegir de l’Ajuntament de Calvià.

3. Una reunió per poder tractar aquest assumpte, on totes les parts puguin sortir guanyant.