12 de març 2011

Una proposta d’ARCA que es farà realitat: La Placeta en memòria d'Encarna Viñas al barri de Pere Garau

Àngels Fermoselle i Joan Pascual, d'ARCA i Aina Calvo

ARCA ha participat avui dilluns a la presentació del projecte.

Hem lliurat 500 signatures.

L’Ajuntament de Palma ha atès les peticions de la nostra entitat per tal que el barri de Pere Garau fes un reconeixement a Encarna Viñas.


S’ampliarà una placeta ja existent a la convergència dels carrers de Luca de Tena, Antillón i Llorenç Riber i es dedicarà a la seva memòria. No suposarà cap canvi d’adreça postal, ja que els habitatges ubicats a la zona estan adjudicats a un número dels carrers esmentats.

Encarna va viure des de nina i fins que va morir a la mateixa casa que feren construir els seus pares, al carrer de Llorenç Riber.

La casa de n’Encarna sempre va ser un niu de cultura. Era una dona compromesa amb la seva societat. Filòloga, amant del teatre i de la literatura, esposa de Josep Mª Llompart i germana de la poetessa Cèlia Viñas, també mereix brillar amb llum pròpia al barri on va viure.

ARCA ha consensuat amb polítics i tècnics municipals el projecte de millora de l’actual placeta. ARCA va demanar que es conservas la voravia de pedra i es replantessin els mateixos arbres de l’època de n’Encarna, els plataners.
A la placeta hi haurà una escultura i qualque placa explicativa sobre n’Encarna Viñas i la relació amb la barriada de Pere Garau. La regidoria de Cultura està fent feina previ consens amb la nostra entitat.

ARCA va fer un estudi sobre la barriada de Pere Garau i un dels aspectes que varen comprovar era que estava molt mancat d’espais de trobada públics i a més que l’empremta cultural i històrica de la família Viñas, era singular i un valor a protegir. Aquesta placeta uneix aquests dos elements.

Lliurament de signatures
Hem aprofitat per lliurar a la Batlessa de Palma 500 signatures que, de manera simbòlica, persones properes a la nostra entitat han recollit per donar suport a la reivindicació , especialment entre qui viu a la zona.