16 de març 2011

ARCA s’oposa a la instal·lació d’una càmera de seguretat davant sa Societat, la qual danya l’estètica de l’edifici

ARCA ha tengut coneixement de les obres que s’estan duent a terme en aquests moments, per tal d’instal·lar una càmera de seguretat davant l’edifici municipal de sa Societat (Calvià). Creim que el fust que s’ha instal·lat per tal de suportar la càmera és desproporcionat i altera la imatge visual d’aquest edifici.

Sa Societat és un edifici que té un pes simbòlic per als habitants de Calvià, el qual cal recordar que està catalogat per l’Ajuntament de Calvià amb el numero d’inventari 416. Segons la fitxa del catàleg, al lloc no s’estan duent a terme les obres, per tal de col·locar un enorme barra de ferro d’uns 9 metres d’alçada, està considerat com una àrea de respecte i control del conjunt, aspecte que el consistori calvianer s’ha passat per alt.

Creim que l’Ajuntament de Calvià hauria de tenir més cura amb aquests tipus d’actuacions que afecten directament a la imatge i l’estètica del seu patrimoni històric. Hi ha llocs més adients on instal·lar aquests tipus de càmeres de seguretat, sense que alterin o danyin la imatge del seu nucli més antic.

ARCA ha demanat a l’Ajuntament de Calvià:

1. Que no s’instal·li la següent càmera de seguretat davant l’edifici catalogat de sa Societat (Calvià), per tal de no alterar la seva imatge i estètica.

2. Major respecte a l’hora d’instal·lar aquests tipus d’aparells moderns, que poden perjudicar greument la imatge de la localitat.

També ha demanat al Consell de Mallorca que a part d’instar a l’Ajuntament de Calvià perquè no instal·li la següent càmera de seguretat, que es desplaci un tècnic fins a aquest indret, per tal d’avaluar la legalitat de la intervenció.