14 de juny 2010

IIIª visita agrària a Embotits la Lluna i s'Estel Nou, amb una passejada per Sóller

ARCA amb el patrocini de la conselleria d’Agricultura i Pesca del Govern Balear organitzen la 3ª visita del programa Agricultura, paisatge i patrimoni. La propera visita es durà a terme, dissabte dia 12 de juny al poble de Sóller, on farem una doble visita a l’empresa centenària d’Embotits la Lluna i a s’Estel Nou.

- Embotits la Lluna és l’empresa d’embotits més antiga de Mallorca, creada a l’any 1900 per Josep Aguiló, amb seu al centric carrer solleric de la Lluna. Poc temps després, aquest local quedà petit i la fàbrica es traslladà a l’avinguda d’Astúries, on actualment encara funciona amb una convinació d’aspecte antic i tradicional, i unes noves instal·lacions modernes adaptades al segle XXI.

L’empresa estigué sota domini de la família Aguiló, fins que a la dècada dels ’80 fou comprada per Bartomeu Frau, actual propietari, qui ha sabut adaptar-se als temps que corren, però sense oblidar la tradició d’aquesta empresa centenària. La fàbrica conserva un espai, on hi ha un petit museu, on es pot veure l’antiga maquinària, els llibres de comptabilitat, fotografies i diferents curiositats de com era la vida a la fàbrica.

- S’Estel Nou és una associació sense ànim de lucre creada a la vall de Sóller a l’any 1981. La seva finalitat és treballar per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat psíquica i les seves famílies. Aquest centre ocupacional desenvolupa una gran tasca social i dóna feina a aquest col·lectiu social, els quals produeixen les famoses confitures elaborades a Sóller amb fruites de Mallorca. Producció ecològica, amb matèria prima de qualitat i on els seus beneficis ajuden a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat psíquica.