25 d’abr. 2009

embARCA't: "Visita a l'arxiu i Museu Diocesà"



Dissabte 25 d’abril va tenir lloc una visita a l’Arxiu i al Museu Diocesans, en el marc del cicle d’activitats per commemorar el 150 aniversari del naixement del Bisbe Campins. Tant l’Arxiu com el Museu de la diòcesi de Mallorca, ubicats en diverses dependències del Palau Episcopal, són institucions que nasqueren sota l’impuls d’aquest il·lustre Bisbe.

La visita començà a l’Arxiu, on el seu actual director, Mn. César Murillo, va exposar l’origen d’aquesta institució, la seva organització o el seu fons, en el que destaquen els registres sacramentals que es remunten al segle XVI. Vam poder veure la sala d’investigadors o conèixer els mecanismes de recerca o els sistemes de conservació dels documents.

Continuarem el recorregut pel museu, dirigit Maria del Mar Gaita, responsable técnica, observant alguns detalls del Palau que s’atribueixen a Gaudí, com la làmpada de ferro forjat del pati o les jardineres i la torreta de la façana que dóna a la mar. A l’interior del Museu vam llegir alguns fragments de la biografia del Bisbe redactada per Mn. Alcover, qui fou el seu vicari general, i vam poder veure el vitrall de l’oratori de Sant Pau, amb una reinterpretació de l’escut del Bisbe Campins, l’antic sepulcre del rei Jaume II, amb una referència al retorn de les restes mortals de Jaume III gràcies a les gestions del Bisbe Campins, o el mobiliari dissenyat per Gaudí en la seva intervenció a la Seu.

Aquest recorregut forma part dels actes de la commemoració dels 150 anys del naixement del Bisbe Campins.


Patrocini: Govern de les Illes Balears, Conselleria de Cultura, Direcció General de Cultura.