9 de maig 2008

ARCA vol que els museus i monuments estiguin oberts al públic els diumenges

ARCA proposarà a Cort, Consell de Mallorca i Govern Balear la normalització dels dies de visita a museus i monuments de tota la Comunitat, adaptant-lo als criteris vigents a tota Europa.

Remetrem escrits a les tres administracions per tal que els dies de visita de tots els museus i monuments, públics i privats, siguin tots els dies de la setmana, excepte el de descans, que seria el dilluns, com a tota Europa.

Acostar els museus a la població local

És important que les persones que vivim a l’illa, tenguem un accés fàcil i si és possible gratuït o el més econòmic possible a elements culturals bàsics com museus o monuments.

Resulta paradoxal que el dia lliure de les famílies per fer activitats plegats, no puguem visitar per exemple els interiors del Castell de Bellver o de la Seu, a l’igual que el conjunt d’esglésies d’alt valor històric que tenim o que els patis de Palma es trobin tancats. Es dóna el cas, que molts de residents a Balears no coneix molts d’aquests monuments per aquest motiu.

El turisme cultural, també s’ha de nodrir dels visitants locals

També ens dirigirem a la resta d’Ajuntaments de l’Illa, per tal que adoptin aquest criteri. Per estimar la nostra historia i el nostre llegat patrimonial s’ha de conèixer.