7 de març 2008

ARCA LLOA LA REOBERTURA DEL CARRER TERRER DES JONQUET

La nostra entitat vol felicitar a l’Ajuntament de Palma per la ràpida actuació, a l’hora de tornar a obrir el pas al carrer Terrer des Jonquet, com es pot veure a la imatge de la dreta, datada a dia d'avui.
Cal recordar que feia uns mesos que hi havia una barrera tancada amb un pany que impedia que els veïns d’aquesta barriada i de tota la Ciutat, poguessin caminar lliurament, per un passadís públic, que s’havia tancat per circumstàncies, que encara a dia d’avui desconeixem. Com es pot veure a la imatge de l'esquerra, datada de dia 26 de gener de 2008.

La nostra actuació davant aquest cas, d’un aprofitament particular d’un domini públic, fou denunciar-lo davant l’Ajuntament de Palma, en data de 8 de febrer. Posteriorment, el cas va tenir ressò mediàtic, a premsa i televisió, i a dia d’avui, podem estar tots orgullosos d’haver “recuperat” un espai, que mai tendria que haver estar tancat o intentar-se privatitzar.
Aquest és un episodi més, dels intents de particulars per apropiar-se d’espais públics, i sinó cal recordar els casos dels corredors d’aigo dels Hostalets o el Carreró dels Cans al centre de Palma.