1 de nov. 2007

Plataforma Parc de les Vies: Segon aniversari de la destrucció des Pont des Tren

Ara fa dos anys que la Plataforma pel Parc de les Vies estava dedicant tots els seus esforços a salvar el Pont des Tren.
Dia 1 de novembre de 2005, la Plataforma pel Parc de les Vies varem convocar els ciutadans a fer una jornada fotogràfica d’homenatge i reivindicació per a la conservació del Pont des tren. Assistiren un centenar de persones que feren fotos i posaren flors al Pont en el va ser alhora un clam per a la seva protecció i la despedida de l’element catalogat i protegit.
Tan sols quatre dies més tard, dia 5 de novembre, les màquines esbucaven sense pietat el Pont des Tren. Ni la batllessa de llavors, Catalina Cirer, ni els responsables de SFM, ni la Consellera d’Obres Públiques, Mabel Cabrer, ningú, no va atendre les nostres súpliques.

No varem aconseguir salvar-ho, però sí la seva restitució
Les fotos que feren aquells ciutadans ens serviren mesos més tard per recordar la insensibilitat de uns polítics i la història del nostre Pont i junt a Arca, varem organitzar una exposició fotogràfica amb un objectiu: reivindicar la restitució del Pont des Tren. I varem aconseguir el nostre objectiu. El Pont des Tren seria restituït.
Però una vegada més varem topar amb la insensibilitat. La restitució del Pont es va fer de mala gana i sense respectar els mètodes constructius. Arca i la Plataforma pel Parc de les Vies anàrem advertint passa a passa de les incorreccions, però no volgueren rectificar, tan sols a les portes de les passades eleccions es varen aturar.

Els nous responsables de Cort i de la Conselleria han manifestat la seva voluntat de dignificar els acabats del Pont en la línea del que hem demanat sempre des de Arca i Parc de les Vies. De fet, ja hem celebrat qualque reunió per tal de consensuar-ho

Divendres dia 2 durem un dibuix del Pont a Aina Calvo. La Batllessa ens rebrà a les 12,30
Aquests dies, en que es compleix el segon aniversari de la destrucció del Pont, la Plataforma i Arca aprofitarem per dur a la Batllessa, Aina Calvo un dibuix del Pont des Tren i demanar-li un impuls per tal que el Pont des Tren pugui acabar-se recuperant la seva personalitat en el menor temps possible. Els ciutadans ja tenim ganes de poder utilitzar i gaudir del nostre Pont.

PLATAFORMA PEL PARC DE LES VIES








La Batllessa de Palma, Aina Calvo amb Àngels Fermoselle, Presidenta de la Plataforma pel Parc de les Vies, el dibuixant Nicolau Casellas i Joan Pascual, secretari d'ARCA.
Dia 2 de novembre de 2007


Vegeu diariodemallorca.es